Vært å huske på

Få oversikt

Forbrukslån er et lån som tillater deg å gjøre mer med pengene enn du selv kunne ha gjort med andre lån. Før du tar opp lån i det hele tatt er det viktig at du vet hva du gjør og har en forståelse av hva som skjer. Lag en oversikt over hvor mye penger du trenger å låne før du sender av gårde første lånesøknad. Ikke lån mer enn du trenger. Dette er fordi du ikke kan gjøre noe mer enn det du kan med det du har. Har du ikke mulighet til å betale på lånet så kan du heller ikke gjøre noe mer med det. Får du gjort det du skal gjøre med det du har kan det henne at du ikke ønsker å gjøre noe mer på lånesiden. Da vil det være best og også fint å få til en god oversikt. Oversikten krever at du også bruker den.

Velg lånemetode

Når du låner penger må du velge hva slags lån du skal takke ja til og hva slags beløp du går etter. Ønsker du å låne 10000 kroner eller 50000 kroner kan du låne pengene som forbrukslån, kredittkortgjeld, smålån og SMS lån. Ønsker du mer forsvinner noen av disse alternativene. Kredittkort er vanskelig å få over 150.000 kroner. Da må du heller velge noen annet. Disse 4 lånemetodene er alle lån uten sikkerhet og krever derfor at du passer på hva slags rente du får og hvor høy den er. Størrelsen på renten avhenger av hva slags lån du velger.

Betal ned lånet raskt

Når du låner penger er det viktig at du også betaler på lånet. Låner du et lite beløp vil det være annerledes enn om du låner et større beløp. Det koster fort ganske mye å låne et mindre beløp som 10000 kroner. Betal derfor lånet ned så raskt som mulig. Betaler du ikke ned lånet raskt så vil det straffe seg fordi du betaler mer til banken etter mange år.

Større beløp – lavere rente

Det er forskjell på hva slags lån du har og hvor lett det er å betale ned. Kredittkortet er vanskelig å betale ned fordi det er så lett å bruke, mens et forbrukslån er lettere å betale ned fordi du ikke har noe valg. Det må betales ned sakte men sikkert. Det er ingen vei utenom. Ta opp mer penger for å få lavere rente, men pass på at du har behovet. Denne tilnærmingen passer best for refinansiering.

Skal du refinansiere vil din rente avhenge av hvor mye penger du får. Låner du veldig lite vil du merkelig nok få en høyere renten fordi banken ser på deg som en dyrere kunde. De får mindre penger å ta fra deg fordi du har et mindre beløp, men deres kost er det samme. Bankene skrur derfor opp renten for å kompensere for dette.