Hvilket forbrukslån passer best for deg

Når man skal velge forbrukslån, så må man tenke gjennom hva man trenger og hva som finnes. Ved å velge et annet lån enn det man faktisk har behov for, så kan prisen bli høyere enn den behøver, og man kan også oppleve at lånet ikke er så praktisk som man skulle ønske. For eksempel kan man spare mye på å benytte seg av et rammelån i stedet for et ordinært lån med en utbetaling. Mange opplever at man ikke trenger å betale det fulle beløpet man ønsker umiddelbart. I stedet kan man for eksempel i forbindelse med oppussingsprosjekter betale en del av prosjektet på et tidspunkt, og på et annet tidspunkt kan man ha behov for å betale resten. Det betyr at man kan spare rentene for deler av lånet inntil det fulle beløpet må betales, og dette kan gjøre at lånet faktisk blir billigere enn det ellers ville blitt.

Det er derfor viktig å bruke tid på å finne ut hva man trenger slik at man kan sjekke de tilbyderne som faktisk gir de beste betingelsene i forhold til hva du trenger. I noen tilfeller vil et lån som ikke har de aller beste betingelsene være mer passende for dine behov. Hva du trenger er det bare du som kan finne ut, men det kan være mulig å finne gode råd enten på nettsider, hos tilbydere eller ved å kontakte lånmeglere. Det viktigste er å vite hvilke tilbydere som er passende for dine behov slik at du vet hvem du bør søke hos. Tilbydere har forskjellige ønsker i markedet, og dette vil påvirke hva lånene koster og hvilke du bør benytte deg av.

Hvilke typer forbrukslån kan man velge mellom

Det finnes flere typer forbrukslån å velge mellom, og disse deler man ofte opp i kategorier i forhold til beløp, tilbakebetalingstid og hvor raskt de kan betales ut. Tilbydere av de forskjellige typene lån er faktisk dem som vi velger å kategorisere, og grunnen til det er at de gjerne velger å satse på en gruppe låntagere, og derfor en type forbrukslån. Den dyreste gruppen av forbrukslån er de som kalles mikrolån eller smslån.  De tilbyr lån fra helt ned til rundt 500 kr og helt opp til rundt 40000 kr. Det som skiller dette fra andre tilbydere, er at de sikter på kunder som ønsker lån utbetalt raskt. På grunn av dette vil flere av tilbyderne også forvente at tilbyderne ikke tar seg tid til å sjekke alle alternativer, Derfor vil noen av disse tilbyderne fortsette å tilby lån som er dyrere enn dem man kan forvente å finne. Den neste typen lån er smålån. Disse tilbys ofte av tilbydere som selv har tilbudt forbrukerprodukter og ønsker å gi deg en mulighet til å kjøpe deres produkter når du ønsker det. I dag har mange av disse valgt å tilby sine smålån uten at det er knyttet til deres produkter. De kan tilby inntil 100000 kr med en nedbetalingstid på inntil 7 år. Ordinære forbrukslån kan være på hele 600000 kr med en nedbetalingstid på inntil 15 år.

Hva skal du bruke det til

For å finne det beste lånet for deg, så må du bestemme hva du faktisk har behov for og hva du skal bruke lånet til. Hvordan du ønsker å benytte lånet vil bestemme hvilket lån du har behov for.

Beste rente gir ikke alltid best pris

Som nevnt, vil ikke beste rente alltid bety at du får det billigste lånet. Du kan i noen tilfeller enten finne billigere lån ved at du benytter deg av et rammelån, eller du må sjekke at lånet du benytter deg av også har en konkurransedyktig effektiv rente.